Pentagrammo

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη του top 20 του προηγουμένου μηνός λαμβάνει χώρα εντός του πρώτου δεκαημέρου του επομένου. Παραδείγματος χάρη η ψηφοφορία για την ανάδειξη του top 20 Νοεμβρίου διεξάγεται το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

Τα τραγούδια επιλέγονται από τη συντακτική ομάδα του Πεντάγραμμο που είτε μας τα προτείνουν οι ίδιοι οι δημιουργοί τους είτε ενημερωνόμαστε μέσα από τις εγγραφές που έχουν γίνει από το κανάλι μας στο you tube ή τέλος, προτείνονται από τους ίδιους τους συντάκτες του site μας.

Όποιος δημιουργός - καλλιτέχνης κτλ. επιθυμεί να μας προτείνει τραγούδι για να λάβει συμμετοχή στη ψηφοφορία, μπορεί να μας στείλει email στο 5pentagrammo@gmail.com γράφοντας ως θέμα “ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟ TOP 20” στέλνοντάς μας απαραίτητα το link (σύνδεσμο) του τραγουδιού στο you tube, τους συντελεστές, μια φωτογραφία σχετική με το τραγούδι ή τον καλλιτέχνη (σε διαστάσεις περίπου 650 πλάτος και 350 ύψος) και τέλος τους στίχους του τραγουδιού. Το ίδιο ισχύει και για όσους θέλουν να υπάρξει δημοσίευση του τραγουδιού με δελτίο τύπου με τη διαφορά ότι ως θέμα γράφουν “ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ” με όλα τα προηγούμενα στοιχεία (συντελεστές, φωτογραφία, στίχοι). Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή του τραγουδιού, είναι το τραγούδι να κυκλοφορεί διαδικτυακά τουλάχιστον τους τελευταίους έξι μήνες του τρέχοντος έτους.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας διαρκεί περίπου μια εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας τα 50 υποψήφια τραγούδια αναρτώνται κατά σειρά από την επίσημη σελίδα του Πεντάγραμμο στο Facebook.

Το Νο1 κερδίζει τη συμμετοχή στο φεστιβάλ του Πεντάγραμμο που διεξάγεται ανά τρείς μήνες στη μουσική σκηνή Μεθοδία με την αρωγή του La vita radio. Τα Νο1 των τελευταίων τριών μηνών συμμετέχουν στο live μαζί με έναν special guest. To Νο1 ενημερώνεται για την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής του φεστιβάλ μέσα στο πρώτο δεκαήμερο από την ανάρτηση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας. Άλλη αμοιβή για τη συμμετοχή αυτή, πέραν των δυνατοτήτων παρουσίας και προβολής στο φεστιβάλ δεν δίνεται. Η παρουσία των νικητών στο φεστιβάλ γίνεται με δική τους ευθύνη και μέσο. Η διαφήμιση της εκδήλωσης γίνεται κεντρικά από το Πεντάγραμμο και θα ζητείται πάντα φωτογραφικό υλικό σχετικό με την εικόνα των καλλιτεχνών για προβολή τους.

Σε περίπτωση που το Νο1 αδυνατεί να λάβει μέρος στην επικείμενη μουσική βραδιά τότε η πρόσκληση δίνεται στο Νο2 και αν αυτό αδυνατεί να λάβει μέρος, η πρόσκληση περνάει στο Νο3 και ούτω καθεξής. Το νο1 είτε αποδέχεται είτε όχι τη πρόσκληση, το τραγούδι με το οποίο συμμετείχε στο top 20 αποσύρεται. Τούτο ισχύει και για τη περίπτωση που τη πρόσκληση την αποδεχθεί άλλη συμμετοχή που βρίσκεται εντός του top 20 καθώς παραχωρεί συνέντευξη ανεξάρτητα αν βρίσκεται στις θέσεις 1,2 και 3.

Ο/η καλλιτέχνης που συμμετείχε στο Φεστιβάλ, μπορεί να συμμετέχει ξανά στο top 20 με άλλο τραγούδι, μετά από παρέλευση τριών μηνών από την αποδοχή της συμμετοχής στο φεστιβάλ, έχοντας όμως απωλέσει τη δυνατότητα νέας συμμετοχής μέχρι και τη συμπλήρωση των τεσσάρων μουσικών βραδιών που ολοκληρώνουν το κύκλο του φεστιβάλ, διατηρεί όμως τα υπόλοιπα οφέλη που προκύπτουν από τη κατάληψη ενός εκ των τριών πρώτων θέσεων, δηλαδή παραχώρηση συνέντευξης, ένταξη του τραγουδιού με το οποίο συμμετείχε στις playlist’s του La vita radio.

Όσοι και όσες καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις στο top 20 παραχωρούν συνέντευξη στην εκπομπή “5γραμμο top 20 Broadcast” στον La vita radio. Το ίδιο ισχύει και για τους συμμετέχοντες που βρίσκονται εντός εικοσάδας για πάνω από τρεις μήνες χωρίς να έχουν καταλάβει μια από τις τρεις πρώτες θέσεις. Οι συμμετέχοντες αυτοί καλούνται για συνέντευξη υστέρα από κλήρωση που γίνεται ζωντανά στην εκπομπή “5γραμμο top 20 Broadcast”.

Οι συμμετοχές που κοσμούν το top 20 ανά μήνα καλούνται εντός πέντε ημερών μετά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας, να στείλουν σε αρχείο mp3 το τραγούδι τους για να ενταχθούν στις playlist’s του La vita radio στο email : 5pentagrammo@gmail.com γράφοντας ως θέμα “ΜP3 – LA VITA RADIO TOP 20 ” Επίσης μπορούν να στείλουν το δελτίο τύπου του τραγουδιού με τους συντελεστές, μια φωτογραφία σχετική με το τραγούδι ή τον καλλιτέχνη (σε διαστάσεις περίπου 650 πλάτος και 350 ύψος) και τέλος τους στίχους του τραγουδιού.

Η ενσωματωμένη λίστα (playlist) των 50 τραγουδιών που συμμετέχουν βρίσκεται στη σελίδα οπού διεξάγεται η ψηφοφορία. Τα πρώτα 19 τραγούδια βρίσκονται σε σειρά κατάταξης σύμφωνα με τις θέσεις που είχαν καταλάβει στο top 20 του προηγουμένου μηνός, πάντα αφαιρουμένου του τραγουδιού που αποσύρεται από τη ψηφοφορία καθώς ο καλλιτέχνης του συμμετέχει στο Φεστιβάλ του Πεντάγραμμο. Τα υπόλοιπα 31 τραγούδια είναι προτεινόμενα και λαμβάνουν τις υπόλοιπες θέσεις σύμφωνα με τις θεάσεις (views) που έχουν αποκτήσει από το you tube.
Η ψηφοφορία διεξάγεται μέσω του Facebook like και αυτό διότι με αυτό το τρόπο είμαστε σε θέση να αποτρέψουμε ψεύτικες ψήφους. Κάθε ψήφος είναι μοναδική καταχωρείται και υπάρχει δυνατότητα εντοπισμού αθέμιτων ενεργειών από τους συμμετέχοντες. Σε περίπτωση που εντοπιστεί συμμετοχή που ενεργεί με αθέμιτους τρόπους τότε αυτή αποσύρεται και αποκλείεται να λάβει μέρος ξανά στη ψηφοφορία για ένα έτος.

Οι κανόνες αυτοί ξεκινούν από 1-11-2018 και παραμένουν σε ισχύ μέχρι τέλους του 1ου κύκλου του Φεστιβάλ οπού θα συμπληρωθούν οι συμμετοχές για τις δυο μουσικές βραδιές που ολοκληρώνουν τη συμμετοχή στα top 20 του 2018 έτους.

Image 1
Live