Pentagrammo

user 10/1/2018 4:52:00 PM

Λίγο πριν κλείσει ο επιτυχημένος κύκλος των καλοκαιρινών της συναυλιών βρεθήκαμε στις πρόβες της κ. Νέγκα στο θέατρο Αλέξης Μινωτής για το μεγάλο φινάλε της. Μας υποδέχτηκε στη σκηνή με ένα πλατύ χαμόγελο και μια ζεστή αγκαλιά κάνοντας soundcheck με τους μουσικούς της για την συναυλία της. Μας μίλησε για όσα έζησε το φετινό καλοκαίρι, τις στιγμές που μοιράστηκε με το κόσμο και για το ποσο ευγνώμων νοιώθει για τους συνεργάτες που ήταν συνοδοιπόροι στο ταξίδι της ζωής της!

Α.Σ.: Ξεκινήσατε μια καλοκαιρινή περιοδεία με 22 συναυλίες με αμέτρητο κόσμο και πολλές αγκαλιές έμαθα.

Γ.Ν.: Πράγματι ήταν ένα γεμάτο καλοκαίρι όπως το είπες κι εσύ, στην ουσία οι συναυλίες μαζί με τις συμμετοχές μου, όπως το Ηρώδειο για το Μάνο Λοίζο,καθώς και για το αφιέρωμα στο Δημήτρη Μητροπάνο και πολλές άλλες ακόμη φτάνουν τις 26-27 όλο το φετινό καλοκαίρι.
Ήταν ένα γεμάτο καλοκαίρι, με πολλά τραγούδια, πολύ κόσμο, πολλές αγκαλιές με πολλή αγάπη και το χάρηκα πολύ.

Α.Σ.: Τί είναι αυτό που κρατάτε μέσα σας και σας γεμίζει μόλις τελειώσει μια συναυλία σας;

Γ.Ν.: Η αγάπη του κόσμου! Αυτό που έρχεται ο κόσμος να σου αντιγυρίσει στα καμαρίνια μετά, η συγκίνηση τους,η αγάπη τους, η χαρά τους, τα δάκρυα τους,τα δώρα που σου κάνουν κι αυτό από μόνο του είναι πάρα πολύ σπουδαίο και δίνει δύναμη για την επόμενη μας συναυλία.

Α.Σ.: Επειδή είστε μια ιδιαίτερη κι αγαπημένη μου ερμηνεύτρια κι έχοντας έρθει σε αρκετές συναυλίες σας θυμάμαι έντονα που σας πρωτοάκουσα πριν χρόνια στο ACRO με την Ελένη Βιτάλη και το Γεράσιμο Ανδρεάτο και με είχε καθηλώσει η ερμηνεία του τραγουδιού σας ''Με τα μάτια κλειστά'' κι είχα συγκινηθεί τόσο εγώ όσο και ο κόσμος όλος. Σκέφτηκα πως αυτή η γυναίκα έχει ενα συναίσθημα που μου το μεταφέρει και θέλω να την αγκαλιάσω.

Γ.Ν.: Είναι πολύ ωραίο αυτό που λες,γιατί η δική μου η ανάγκη ανεβαίνοντας στη σκηνή είναι να μοιραστώ και να τους συναντήσω όλους συναισθηματικά και να αγκαλιαστώ με όλους σας. Ανεβαίνω για να ενωθώ με το κόσμο και για να τους πω αυτό που έχω ανάγκη να τους πω. Όσα τους αφορούν να τα κάνουν δικά τους και να τους ενώσει μαζί μου. Ναι είναι πάρα πολύ ωραίο αυτό με την αγκαλιά και χαίρομαι που το αισθάνθηκες κι εσύ.

 

 
Α.Σ.: Σας έχει τύχει να συγκινηθείτε στη σκηνή την ώρα που ερμηνεύετε κάποιο κομμάτι δικό σας είτε κάποιου άλλου καλλιτέχνη;

Γ.Ν.: Ναι,μου έχει τύχει και μάλιστα αρκετές φορές, άλλες τις έχω κρατήσει μέσα μου κι άλλες δεν το έχω καταφέρει να τις κρατήσω. Ωστόσο θεωρώ ότι είναι ανθρώπινο, γιατί όταν μιλάμε για τραγούδια μιλάμε για συναισθήματα, για εικόνες, για αναφορές, για βαθιά πράγματα που δεν μπορούν να σε αφήσουν κι ασυγκίνητο.

Α.Σ.: Έχετε διανύσει μια μεγάλη δισκογραφική πορεία με αρκετούς προσωπικούς δίσκους καθώς και διάφορες συμμετοχές σας. Υπήρχε κάποια από αυτές που αποτέλεσε "σταθμός" όπως ο "Τελευταίος εαυτός" με το Θέμη Καραμουρατίδη και τον Οδυσσέα Ιωάννου;

Γ.Ν.: Κοίταξε αν μιλάμε για "σταθμούς" θα σου πω ότι αυτό το τρένο είχε το πρώτο του σταθμό και τη πρώτη του αφετηρία στο "Με τα μάτια κλειστά" που ήταν και η αφορμή όλων και τη δεύτερη μεγάλη του αφετηρία φυσικά την είχε ο Θέμης Καραμουρατίδης κι ο Οδυσσέας Ιωάννου οι οποίοι μου χάρισαν δύο δίσκους με πολύ αγαπημένα μου τραγούδια κι από αυτό αγαπήθηκε πάρα πολύ "Το δίκιο μου". Σαφώς και είναι μια δεύτερη αφετηρία για΄μένα αφού ήρθε δεκα χρόνια μετά από το δίσκο με "Με τα μάτια κλειστά" κι ήταν πάρα πολύ σπουδαία στιγμή. Θεωρώ επίσης σπουδαία στιγμή τώρα τη καινούρια παρέα που δημιουργείται και γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον και αρχίζουμε και φτιάχνουμε τραγούδια εξίσου αγαπημένα μου, κι είναι ο Νίκος Μωραίτης κι ο Νίκος Μερτζάνος.Είναι στη ζύμωση του τώρα που βγάζει όλα μου τα στοιχεία, όλες τις μυρουδιές κι είναι μαγική μαζί τους.Α.Σ.: Εκείνο που έχω παρατηρήσει σε εσάς πολύ σημαντικό είναι ότι δίνεται την ευκαιρία σε νέους μουσικούς να προβάλλουν τη δουλειά τους κι αυτό από μόνο του είναι πολύ σπουδαίο.

Γ.Ν.: Μα είμαι ένας άνθρωπος που ΖΕΙ στο σήμερα και εγώ χρειάζομαι να εκφράσω τα του σήμερα κι οι νέοι δημιουργοί είναι αυτοί που βιώνουν εκατό τοις εκατό αυτή τη σημερινή γλώσσα.

Α.Σ.: Κάθε καλλιτέχνης έχει στη δισκογραφία του ένα "διαμάντι" το οποίο καθορίζει τη πορεία του. Στη δική σας περίπτωση είμαι σε δίλημμα αν "Το δίκιο" μου ή το "Με τα μάτια κλειστά" αποτελούν τα δικά σας διαμάντια που θα έπρεπε να επιλέξω.Υπάρχει κάποιο τραγούδι που σας έχει στιγματίσει περισσότερο από τα άλλα;

Γ.Ν.: Καλό είναι να μην ξεχνάμε και τα διαμάντια που δεν έγιναν ευρέως γνωστά, κι είναι πολλά αυτά τα οποία δεν είχαν την ευκαιρία μέσα από τη πληθώρα της παραγωγής να ακουστούν ισότιμα έτσι ώστε να ξεχωρίσουν κι αυτά. Γι'αυτό λοιπόν, για μένα είναι όλα διαμάντια λαμπέρα στη ψυχή μου.

 

Α.Σ.: Υπάρχει κάποιο τραγούδι που θα θέλατε να το είχατε ερμηνεύσει;

Γ.Ν.: Ναι..αμέτρητα. (γέλια) πολλά και από προηγούμενους χρόνους και σημερινά, υπάρχουν πολύ αξιόλογα τραγούδια και έχουν αγαπηθεί. Αν πω ένα θα αδικήσω πάρα πολλά.

Α.Σ.: Κλείνοντας τη ωραία μας κουβέντα,θα ήθελα να μας πείτε μια ευχή για τους αναγνώστες του Πενταγράμου μας.

Γ.Ν.: Αυτό που έχω να ευχηθώ στο πεντάγραμμο και στους αναγνώστες του είναι αρμονία.
Αρμονία στις ψυχές,αρμονία στις ζωές, αρμονία με τους άλλους ανθρώπους κι αυτό είναι που αναζητούμε όλοι.

Η επόμενη εμφάνιση της κ. Γιωτας Νεγκα θα είναι τη Τρίτη 2 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο με πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες σε ένα αφιέρωμα στον αξέχαστο Δημήτρη Μητροπάνο! Ώρα έναρξης: 21:00

Άννα Συργιάννη

 


Comments

Tags

Alphafreepress Posts


Share on Facebook

Image 1
Live