Pentagrammo

user 4/27/2017 5:13:00 PM

Το νέο τραγούδι του Γιώργου Καραδήμου "Δεύτερα Κλειδιά" σε στίχους της Σάνυς Μπαλτζή και μουσική δική του, το οποίο ερμηνεύει με μοναδικό τρόπο η Ελεωνόρα Ζουγανέλη είναι ένα τραγούδι  ύμνος στη φιλία! Ο Γιώργος Καραδήμος με αφορμή το νέο του τραγούδι αλλά και τις εμφανίσεις του Στον Σταυρό του Νότου με την μουσική παράσταση ΛοΒ BOAT μου παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη ανοίγοντας την καρδιά του αναφορικά με τη μουσική, τα νέα του επαγγελματικά σχέδια καθώς για το μέλλον!!
 
Μ.Κ.: Ποια είναι τα νέα επαγγελματικά σας σχέδια; Το καλοκαίρι του 2018 που θα σας βρει;
 
Γ.Κ. : Πολλές συναυλίες με το σχήμα του Λοβ Βοατ! Σύντομα θα ανακοινωθούν οι πρώτοι σταθμοί. Επίσης ετοιμάζομαι να κυκλοφορήσω το επόμενο μου τραγούδι.
 
Μ.Κ.: Σας αρέσει να θέτετε στόχους και να τους υλοποιείτε; Αν ναι ποιος είναι ο επόμενος σας στόχος;
 
Γ.Κ. : Είναι πάντα σημαντικό να θέτει κανείς στόχους κάθε φορά. Δυστυχώς η εποχή δεν βοηθάει τα μακρόπνοα σχέδια οπότε καλό είναι να βάζει κανείς στόχους σε πιο ορατό πεδίο. Ο επόμενος μου στόχος είναι να μπορέσω το χειμώνα που μας έρχεται να έχω πιο σταθερή παρουσία στο χώρο των ζωντανών εμφανίσεων και νομίζω πως σε λίγες μέρες θα είμαι σε θέση να ανακοινώσω περισσότερα!
 

Μ.Κ.: Το Πλοίο της Αγάπης/ ΛΟΒ Boat θα σαλπάρει ξανά στις 13.04.18 και 20.04.18 με σκοπό να μας ταξιδέψει μουσικά. Θέλετε να μας πείτε για αυτή την παράσταση; Ποια η εμπειρία σας από αυτή τη συνεργασία; Ποιοι οι συντελεστές της παράστασης;
 
Γ.Κ. : Είναι ένα κονσεπτ εξ ολοκλήρου δια χειρός Πάνου Σουρούνη. Πρόκειται για ένα μεγάλο πάρτι όχι όμως με την κλασσική έννοια αλλά συνταιριάζοντας πολλά διαφορετικά είδη και διαθέσεις. Όποιος το παρακολουθήσει θα καταλάβει ακριβώς τι εννοώ. Δυστυχώς δεν περιγράφονται όλα, κάποια πράγματα πρέπει κανείς να τα βιώσει. Πολύτιμοι συντελεστές σε αυτή την παράσταση η μπάντα μας jaguar bombs και η Άννα Φιλιππάκη καθώς και η Κατερίνα Ζαρίφη και ο Ιάσονας Μανδηλάς που είναι οι προσκεκλημένοι μας.
 
Μ.Κ.: Το όνομα της συγκεκριμένης παράστασης πώς προέκυψε; Θεωρείτε ότι το ταξίδι στον κόσμο της μουσικής είναι αέναο;  Υπάρχει κάποιος προορισμός;
 
Γ.Κ. : Το όνομα της συγκεκριμένης παράστασης περιγράφει περίπου τι θα ακούσετε. Όπως σας είπα είναι μια ιδέα του Πάνου Σούρουνη ο οποίος είχε και όλη την επιμέλεια να χτίσει ένα πάρτυ το οποίο θα το ξαναπώ αποτελεί καινούργια πρόταση. Το ταξίδι στον κόσμο της μουσικής δεν τελειώνει όσο υπάρχει διάθεση για δημιουργία και έκφραση. Είναι μια τεράστια παλέτα συναισθημάτων που θα εκφράζει πάντα όποιον έχει αυτή την ανάγκη.
 
Μ.Κ.: Το νέο σας τραγούδι ‘Δεύτερα Κλειδιά’ σε στίχους της Σάνυς Μπαλτζή και μουσική δική σας με ερμηνεύτρια την Ελεωνόρα Ζουγανέλη είναι ένας ύμνος στη φιλία. Εσείς θα παραχωρούσατε ποτέ τα ‘Δεύτερα Κλειδιά’ σε φιλικό σας πρόσωπο;


 
Γ.Κ. : Φυσικά! Οι καλύτεροι μου φίλοι είναι αυτοί που έχω τα τελευταία 30 χρόνια, οπότε σε οποιονδήποτε από αυτούς τους 3 θα τα έδινα με άνεση.
 
Μ.Κ.: Μία από τις πιο επιτυχημένες συνεργασίες σας ήταν με την κυρία Δήμητρα Γαλάνη στο τραγούδι ‘Σε θέλω εδώ’. Τι θυμάστε από αυτή τη συνεργασία;
 
Γ.Κ. : Θυμάμαι την προθυμία της να μου πεί το Ναι για αυτό το ντουέτο καθώς και την άνεση της στο στούντιο. Η Δήμητρα έχει το χάρισμα να μπαίνει στο πετσί του κάθε τραγουδιού που ερμηνεύει και να δίνει το μοναδικό στίγμα της.
 
Μ.Κ.: Ποια ιδιότητα του συνθέτη ή του ερμηνευτή σας υπερνικάει; Έχετε την ανάγκη να δημιουργήσετε ή να επικοινωνήσετε το εκάστοτε  κομμάτι;
 
Γ.Κ. : Είναι και οι δύο ιδιότητες κομμάτι του εαυτού μου. Δεν μπορώ να τις βάλω στη ζυγαριά, είναι βαθιά μου ανάγκη και τα δυο μου πρόσωπα. Πότε έχω την ανάγκη να εκφραστώ δημιουργικά πότε πάνω στη σκηνή. Είναι η ίδια όψη του ίδιου νομίσματος και έχει ως βασικό στόχο την επικοινωνία και την έκφραση.
 
Μ.Κ.: Σπουδάσατε Δημοσιογραφία. Παρόλα αυτά γνωρίζατε από μικρή ηλικία ότι θα ασχοληθείτε με τη Μουσική; Θυμάστε τη στιγμή που πήρατε αυτή την απόφαση;
 
Γ.Κ. : Πάντα ήθελα να ασχοληθώ με κάτι που θα αγαπώ βαθιά και δε θα με οδηγήσει αργά η γρήγορα σε πλήξη. Την απόφαση την πήρα μετά από ένα διαγωνισμό νέων δημιουργών του θεάτρου ροές της Σοφίας Σπυράτου όπου με ξεχώρισαν και σε μια από τις παραστάσεις με άκουσε ο Γιώργος Νταλάρας και με παρότρυνε να ασχοληθώ με τη μουσική συστήνοντας μου και τον μετέπειτα παραγωγό μου Γιώργο Κύβελο.


 
Μ.Κ.: Έχετε κάποια ‘δυνατή’ ανάμνηση από τα παιδικά σας χρόνια αναφορικά με τη Μουσική;
 
Γ.Κ. : Οι πιο έντονες αναμνήσεις ήταν όταν πήγαινα σε συναυλίες αγαπημένων μου καλλιτεχνών και μαγευόμουν τόσο πολύ που ζήλευα που δεν είμαι στη σκηνή! Αυτό το συναίσθημα με έκανε και να θέλω να ασχοληθώ με τη μουσική, όπως και τραγούδια που με άγγιζαν και με ταξίδευαν.
 
Μ.Κ.: Ξεκινήσατε την καριέρα σας ήδη από το 1994 και μέχρι στιγμής έχετε διαγράψει μία εκλεκτή πορεία στον κόσμο της μουσικής με πολλές συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες και επιτυχίες. Ωστόσο υπάρχει κάποιο όνειρο των παιδικών σας χρόνων που δεν έχετε υλοποιήσει και θα θέλατε;
 
Γ.Κ. : Όσον αφορά το θέμα των συνεργασιών μπορώ να πω με βεβαιότητα πως δεν έχω απωθημένα. Έχω συνεργαστεί με όσους θαύμαζα πολύ από παιδί και είμαι ευτυχής και ευγνώμων γι αυτό. Ένα όνειρο που είχα πάντα και δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη, είναι να παίξω με μια μεγάλη συμφωνική ορχήστρα σε ένα εμβληματικό χώρο όπως είναι το Ηρώδειο. Εντάξει μικρός είμαι ακόμα κι έχω πολύ υπομονή, ποτέ δεν ξέρεις!
 
Μ.Κ.: Υπάρχει κάτι που σας ανησυχεί σύμφωνα με την επικρατούσα κοινωνική κατάσταση; Ποιο χρώμα θα διαλέγατε με σκοπό να ζωγραφίσετε τη λέξη μέλλον;
 
Γ.Κ. : Με ανησυχεί η έλλειψη ονείρων και όμορφων σχεδίων για το μέλλον. Το μεγαλύτερο όνειρο της νέας γενιάς είναι να φύγει όπως όπως από τη χώρα για να μπορέσει να ζήσει με αξιοπρέπεια και αυτό είναι μεγάλη κατάντια θεωρώ. Είναι μεγάλη αποτυχία του πολιτικού προσωπικού της τελευταίας δεκαετίας. Από την άλλη τίποτα δε θα αλλάξει από μόνο του. Κανείς σωτήρας δε θα έρθει να μας σώσει. Όταν το καταλάβουμε αυτό θα έχουμε κερδίσει κάτι ουσιαστικό. Μέχρι τότε το μέλλον θα το ζωγράφιζα σίγουρα με γκρίζες αποχρώσεις.
 
Μ.Κ.: Τι εύχεστε σε προσωπικό επίπεδο αλλά και σε κοινωνικό;
 
Γ.Κ. : Εύχομαι Δημιουργία και αφύπνιση γενικότερη. Έχω την αίσθηση πως έχουμε βαλτώσει στη λογική της επιβίωσης και έχουμε χάσει επαφή με αυτά που θα έπρεπε να μας αφορούν πραγματικά ως ανθρώπους. Ζούμε το δόγμα του ‘Σοκ και δέος’ σε όλη του την έκταση χωρίς πλέον να μας αφορά να αλλάξουμε κάτι. Έχουμε παθητικοποιηθεί σε βαθμό που δεν μας τιμά.

 
 Μελιώ Κατσιφάρα

 


Comments

Tags

Alphafreepress Posts


Share on Facebook

Image 1
Live